Как да претапицираме столовете в кухнята
 • Защитен сайт

  100% безопасен сайт

 • Натисни тук

  0892 470 809

 • Заявки

  Приемане и изпълняване до 15:30 ч.

 • Работно време:

  Понеделник - Петък: 8:00-17:30

Вашата кошница е празна!

Как да претапицираме столовете в кухнята

Как да претапицираме столовете в кухнята
Как да претапицираме столовете в кухнята
 
Реновирането на стари мебели е прекрасен начин да освежите дома си. Претапицирането на старите кухненски столове е лесно изпълнимо и по силите на всеки. Вижте как става това стъпка по стъпка:
1. Изберете и купете подходяща дамаска Внимателно вземете мерки на седалките и предвидете поне още 20-% плат, който ще бъде необходим. Във всеки магазин на www.tapicer.bg можем да ви консултираме какъв плат да изберете. Съобразете избора си с това колко често се ползват столовете. Помислете за цветовете – светлата дамаска се цапва бързо, особено в кухнята.
2. Необходими инструменти Ще са необходими клещи със заострени щипци, плоска отвертка, остра ножица и такер. Ако нямате такер, можете да се снабдите с такъв от нашия онлайн магазин - www.tapicer.bg - раздел компоненти.
3. Свалете седалките на всеки стол Обикновено седалките се държат от 4 винта. Обърнете стола наобратно и развийте винтовете.
4. Разхлабете скобите С помощта на плоската отвертка внимателно повдигнете старите скоби, които държат дамаската.
5. Извадете скобите С клещите извадете всяка една скоба. Внимание! Събирайте извадените скоби в кутийка – повярвайте ми… ако не го направите и останат скоби на пода има голяма вероятност да се нараните като стъпите върху тях.
6. Отстранете старата дамаска Свалете старата дамаска, като внимавате да не нараните дунапрена (пълнежа). Обикновенно той не се износва лесно и може да се използва отново. Ако е повреден (скъсан, надупчен и т.н.) ще трябва да поръчате нов. Ние разполагаме с различни дебелини 1, 2, 3, и 4 сантиметра като размера на листите е 160х200см.
7. Отрежете парче от новата дамска На подходяща маса сложете плата с лицевата част надолу. Върху него сложете седалката с дунапрена към плата. Обърнете внимание на шарките – тяхната посока и позициониране. Не е нужно да режете плата с висока прецизност, но все пак се опитайте да следвате права линия. В противен случай може да не ви стигне дамаска. Добре е плата трябва да покрива седалктата от долната и страна с по 3-4 пръста.
8. Започнете с коването на новата дамаска Опънете дамаската добре и започнете с по една скоба в центъра на всяка от страните. Така сте сигурни, че вече фиксирана дамаската няма да мърда. Ако не сте работили с такер (не е нещо сложно), можете да заковете предварително няколко скоби на някоя непотребна дъсчица. Подгънете плата преди да го заковете, така че да се скрие ръба.
9. Продължете с коването След като сте заковали по една скоба в центъра на всяка страна, продължете да погъвате плата и да го ковете през около 5см. Добре е последните скоби – в ъгъла да бъдат на около 1-2см от него.
10. Заковете плата по ъглите Подгънете плата в ъглите и го опънете здраво. Ако се събира прекалено много плат, можете да изрежете част от него. Заковете го с по няколко скоби във всеки ъгъл.
11. Прикачете седалката към стола Прикачете отново седалката. В случай, че старите винтове се виждат и не са в добро състояние, можете да ги замените с нови.
12. Столът е като нов
На финала сме. Резултатът е перфектен. Предстоят овациите
Очакваме да ни изпратите снимки с вашия краен резултат.
Няма да откажем да надникнем и в процеса на работа
 
Успех!

2 Коментари към "Как да претапицираме столовете в кухнята"
Tapicer.BG - 04/08/17

Здравейте Даная. По-принцип не е нужно да се лепи дунапрена за корпуса на стола или за плата. Въпреки това ако желаете имаме специални лепила за дунапрен - Denlaks 2077 и Denlaks 1066 който може да разгледате тук - http://www.tapicer.bg/index.php?route=product/category&path=57_60 Поздрави, www.tapicer.bg
Даная - 04/08/17

Добре е обяснено. Само не става ясно дали има нужда дунапрена да се лепи или може да се постави директно между плата и стола.

Напиши коментар

Вашето име:


Коментар: Забележка: HTML не се превежда!

Въведете кода: